Bine ati venit pe acest blog ... / Welcome on this blog ...

Willkommen auf diesem Blog ... / Bienvenue sur ce blog ...

مرحبا بكم في هذا بلوق / Добре дошли в този блог...
Καλώς ήλθατε σε αυτό το ιστολόγιο...
Benvenuti a questo blog...
ようこそこのブログに...
Добро пожаловать на блог...
Добро дошли на овај блог...
Bienvenidos a este blog...


7/17/2010

praznuirea Sfintilor (Tari) Mucenici Romanov pe 17 iulie


parti din Acatistul Sfintilor Mucenici Romanov :


Alesilor si de toata lumea laudati tari mucenici, mijlocitori ai pamantului rusesc si rugatori sfinti ai poporului rus, dreptcredionciosului tar Nicolae, tarinei Alexandra si copiilor lor Olga, Tatiana, Maria, Anastasia si Alexei, cantare de lauda sa le aducem, cu credinta si cu dragoste. Pentru ca aveti indrazneala catre Domnul, care v-a proslavit, ocrotiti-ne de toate relel si nevoile cu rugaciunile voastre, pentru ca noi sa va cantam asa : Bucurati-va sfintilor tari mucenici, care pentru Rusia inaintea lui Dumnezeu sunteti rugatori si preaslaviti facatori de minuni !

Cu putere de sus fiind intarit, cu barbatie ai slujit Domnului, tarii, nemului tau si popoarelor ortodoxe, fiind aparatorul lor. Ai condus spre biruinta oastea ruseasca pentru salvarea Serbiei si purtator de biruinta dusmanilor Rusiei si a credintei ortodoxe te-ai aratat. Pentru acesta, cu multumire Ii cantam Domnului: Aliluia!

Ca o stea calauzita de Dumnezeu te-ai aratat slavita tarina Alexandra, si primind credinta ortodoxa ai iubit din toata inima rugaciunile, locasurile Domnului si intreaga zidire a Tatalui Ceresc. In aceeasi avlavie ti-ai educat copiii si i-ai pregatit ca o jertfa curata si fara prihana pentru Hristos, cantandu-I cu multumire: Aliluia!

Iubitorul de oameni Dumnezeu a adus bucurie poporului rus, daruindu-i-l pe tareviciul Alexei, copil luminat si minunat mijlocitor si ocrotitor al sau. Acesta, cu inima smerita zicea: „Cand voi imparati eu, nu vor mai exista nevoiasi si saraci.” Multe necazuri, suferinte si chiar moartea ai rabdat de la cei fara de Dumnezeu, sfinte mucenice, prin acestea in Imparatia Cerurilor intrand, iar acolo laudandu-L pe Dumnezeu, cu bucurie ai cantat: Aliluia!

Un semn nou al bunavointei lui Dumnezeu asupra Rusiei te-a aratat pe tine Domnul, tareviciule Alexei, ca rod binecuvantat al rugaciunilor facatorului de minuni Serafim din Sarov, slava si nadejdea drept credinciosilor din intreaga Rusie. Dupa voia Domnului, ca un miel fara prihana sfarsit mucenicesc de la necrdinciosi ai luat.

Ritorii cei mult vorbitori nu vor putea lauda slava voastra din ceruri, sfintilor tari mucenici, caci implinindu-se cu bucurie cele prezise de Sfantul Serfim din Sarov ca „Domnul il va proslavi pe tarul care il va proslavi pe el”, aducem multumiri Domnului

Cantand minunata voastra aratare inaintea Domnului, sfintilor tari mucenici: tarule Nicolae, tarina Alexandra, tareviciule Alexei si printeselor Olga, Tatiana, Maria si Anastasia, Il preamarim pe Imparatul Ceresc cel minunat intre sfintii Sai. Multumindu-va pentru sfrarsitul vostru mucenicesc, va laudam, stiindu-va mijlocitori in rugaciune nu numai pentru poporul rusesc, ci si pentru toti drept-maritorii crestini.

Rugaciune catre Sfintii Mucenici Tari Romanov

O, sfinte si patimitorule tar Nicolae! Domnul te-a ales ca uns al Sau prin mila si dragostea Lui, pentru a-i judeca drept pe supusii tai si sa fii pazitor al Bisericilor Ortodoxe. Pentru aceasta ai slujit ca tar si ai ocrotit sufletele oamenilor cu frica de Dumnezeu, iar Domnul, incercandu-te ca pe mult-patimitorul Iov, a ingaduit asupra ta ponegrirea, chinurile amare, inselarea si tradarea celor de langa tine, instrainarea celor apropiati si ca in chinuri sufletesti sa parasesti imparatia pamanteasca. Toate acestea, pentru binele Rusiei le-ai rabdat, ca un fiu supus, ca un adevarat rob al lui Hristos, iar prin sfarsitul mucenicesc, la Imparatul Ceresc ai ajuns, unde te indulcesti de slava in fata Tronului Imparatului Imparatilor, impreuna cu sfanta ta sotie, tarina Alexandra si cu copiii vostri Alexei, Olga, Tatiana, Maria si Anastasia.

Voi cei ce aveti trecere in fata lui Hristos Imparatul, rugati-L sa ierte poporului pacatul lepadarii de Dumnezeu si in orice binefacere sa ne intareasca, pentru ca sa ajungem la smerenie, blandete si dragoste si sa ne invrednicim de Imparatia cea Cereasca, unde, impreuna cu voi si cu toti sfintii noi mucenici rusi, sa slavim pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor. Amin.

Condacul Praznicului

Celor alesi de Imparatul Imparatilor si Domnul Domnilor din neamul tarilor rusi
Cuviosilor mucenici, chinuri sufletesti si moarte trupeasca pentru Hristos ati primit, si cu cununi ceresti ati fost incununati.
Voua, ca unor ocrotitori milostivi ai nostri, cu dragoste, multumindu-va, va cantam:
Bucurati-va, sfintilor tari mucenici care pentru Rusia inaintea lui Dumnezeu sunteti rugatori si preaslaviti facatori de minuni !



extensie blog : "http://patriarhii-ortodoxiei.blogspot.com/"Alte bloguri: http://food-and-nature.blogspot.com/http://F-C-A-P.blogspot.com/ http://iosif-romanov.blogspot.com/

Niciun comentariu: